Skal jeg reparere min telefon selv?

Nyeste blog indlæg kommer op her.
Brugeravatar
Martin M
Indlæg: 1
Tilmeldt: fre okt 16, 2020 1:39 pm

Skal jeg reparere min telefon selv?

Indlæg af Martin M »

ANNONCE

Når der kommer en lille revne i din telefon, batteriet driller, eller nogle af dine knapper bliver lidt drøje at bruge, er det tid til en reparation. Spørgsmålet er bare, hvem der skal stå for den. Dig selv? En uafhængig reparatør? Eller skal du indlevere den i den butik, du købte den i?

Det er fristende for mange at klare reparationen selv. Det er billigere, og du kan klare det derhjemme, så du ikke skal undvære din telefon, imens andre reparerer den. Men er det virkelig det værd, hvis du laver en fejl? Eller hvis der sker noget en anden gang, du ikke kan klare selv, og du så har mistet din garanti, fordi du reparerede din skærm selv?

Vi tager dig gennem nogle af de overvejelser, du bør have, når du skal have repareret din telefon, så du kan vælge, hvad der er bedst for dig. Lige meget om det er at klare arbejdet selv eller lade en professionel om det.

Tjek om din telefon er dækket af garanti
Hvis din telefon går i stykker, bør du som det første tjekke din garanti og reklamationsret. Du får altid to års reklamationsret i henhold til Købeloven, hvor du kan klage over fejl og mangler. De fleste større mobiltelefonproducenter tilbyder også garanti i et eller to år efter køb, og den giver dig flere og mere udvidede rettigheder end købeloven.

Men du kan også have en indboforsikring med en teknologiforsikring oveni. Typisk dækker sådan en forsikring pludselige fejl og skader de første fire år efter køb. Forsikringen giver dig ret til enten at få repareret eller erstattet din elektronik, også selvom du taber telefonen ved et uheld eller spilder et krus kaffe over den.

Der er dog ofte nogle betingelser for en garanti, og dem bør du undersøge, før du kaster dig ud i en reparation. Ofte gælder det, at der ikke må være foretaget uoriginale reparationer på telefonen. Det vil sige, at du ikke selv må reparere den, og at du ikke må sende den til en uautoriseret reparatør.
Det er dog kun din egen mening, der stopper dig – hvis en lynhurtig reparation til en god pris er vigtigere for dig end at beholde din garanti intakt, skal du bare kaste dig ud i det.

Vurder din egen tekniske kunnen
Hvis du bestemmer dig for at se bort fra garantidelen og klare nogle af de mindre reparationer selv, bør du tænke over, om du i det hele taget er teknisk nok til at gøre det. Det er ærgerligt at sidde med den lille skruetrækker i den ene hånd og en del til din telefon i den anden, hvis du ikke ved, hvad du skal gøre derefter.

Det kommer også an på, hvad du skal reparere. Skærmen er noget, som mange med en god vejledningsvideo kan klare selv, mens en ødelagt kameralinse er mere indviklet og kræver lidt mere. Hvis du ikke er sikker på, at du har den nødvendige tekniske kunnen til at klare reparationen uden at ødelægge telefonen, bør du måske genoverveje, om det er den vej, du skal gå.

Overvej en professionel reparatør
Hvis du via dine overvejelser om garanti og teknisk kunnen er nået frem til, at det måske ikke er det bedste at reparere din telefon selv, bør du i stedet for at købe en ny få den repareret hos en professionel reparatør. En af de bedste reparatører i Danmark er iExpert, der har fysiske butikker i København, Herning og Aarhus.

Der er især mange mobilreparatører at vælge imellem, hvis du bor i hovedstadsområdet. Men hvis du synes, at lige præcis høj kvalitet, originale reservedele, hurtig reparation, en god pris og to års garanti på din reparation lyder som noget for dig, bør du gå til iExpert. De er eksperter i Apple-produkter, men tilbyder reparation af de fleste populære mobiltelefoner på markedet. Få din iPhone repareret i København eller i en af de andre byer, hvor du finder et iExpert-værksted. Du kan også altid sende din telefon med posten, hvis du ikke har mulighed for fysisk at møde op. Du får de samme fordele, og din telefon bliver sendt tilbage i løbet af få hverdage