Vil du bygge din egen hjemmeside? Se hvilke kodesprog du skal kunne!

Nyeste blog indlæg kommer op her.
Brugeravatar
Mobilforum
Indlæg: 17
Tilmeldt: tirs okt 20, 2020 7:06 pm

Vil du bygge din egen hjemmeside? Se hvilke kodesprog du skal kunne!

Indlæg af Mobilforum »

Internettet er kommet for at blive. Det lyder åbenlysende, men faktiske tvivlede mange personer i halvfemserne på at nettet havde en chance for at overleve. I dag vokser internettet i raketfart og flere og flere ting foregår online. Vi dater online, vi shopper online, vi sælger online og derfor er der naturligvis mange, der vælger at bygge deres egne hjemmesider.

Hvis du gerne vil bygge din egen hjemmeside, anbefaler vi at du lærer de fire grundlæggende kodesprog HTML, CSS, PHP og JavaScript at kende. Du kan læse mere om de fire kodesprog nedenfor.

HTML og CSS

Du kan næsten ikke bygge en hjemmeside uden at kende til HTML. HTML står for Hyper Text Markup Language og her er der tale om en tekstfil med små markup tags som fx

til overskrifter og til tabeller.

Når du bliver en haj til HTML, vil du kunne bruge det til at strukturere indholdet på din blog, hjemmeside, e-handel osv. I bund og grund bruger du struktur-sproget til at vælge hvor der skal være navigation, hvor der skal være et billede, osv.

Når du først har lært HTML, kan du kaste dig ud i CSS. Niveauet ligger højt på internettet og derfor er det ikke nok blot at skabe en hjemmeside for dine besøgende. For at fange de besøgendes opmærksomhed og for at få dem til at blive hængende, skal du imponere dem med et visuelt lækkert design og derfor bør du lære CSS.

Cascading Style Sheets (CSS) er et layoutsprog, som giver dig mulighed for at personalisere layoutet på hundredevis af områder som fx typografi, farve, baggrundsbilleder og farver og meget mere. Læs mere om CSS her og få en ide af hvorfor du bør lære det at kende, når du ønsker at bygge din egen hjemmeside.

PHP og JavaScript

Vi anbefaler også at du lærer JavaScript og PHP at kende. Ligesom at du bør kende HTML, før du lærer om CSS, bør du kende JavaScript, før du kaster dig ud i et PHP-kursus. Når du først har lært JavaScript, vil hurtigt kunne lære PHP. Forskellen på de to er følgende:
  • JavaScript er et client-side sprog
  • PHP er er server-side sprog
Det vil sige at kode og data læses og udføres på serveren, når du arbejder med PHP, mens JavaScript bearbejder kode og data direkte i klientens browser. Men der er naturligvis også forskel på hvad du kan skabe med PHP og hvad du kan oprette med JavaScript.

De fleste bruger PHP til at skabe et login til en platform eller at oprette et forum, mens JavaScript typisk bruges til at sende de besøgende en personlig meddelelse via fx et pop-up vindue.

Du kan naturligvis bruge såvel PHP samt JavaScript til mange flere områder end nævnt i denne artikel og derfor anbefaler vi begge kodesprog til dig, der ønsker at bygge din egen hjemmeside.