Sådan vælger du den rigtige smartphone

Nyeste blog indlæg kommer op her.
Brugeravatar
Mobilforum
Indlæg: 17
Tilmeldt: tirs okt 20, 2020 7:06 pm

Sådan vælger du den rigtige smartphone

Indlæg af Mobilforum »

Sponsoreret.

Der eksisterer et hav af smartphones på markedet, og det kan derfor virke fuldstændig uoverskueligt at vælge den rigtige. Men der er heldigvis nogle sorteringsspørgsmål, som man med fordel kan stille sig selv inden man skal vælge.

Realistisk forbrug

Det første og mest oplagte spørgsmål er: hvad er mit forbrug? Hvad skal jeg bruge telefonen til? Der kan være enorm forskel på smartphones indmad, og det giver ikke mening at købe en billig telefon med sløv ydeevne hvis man gerne vil bruge telefonen til at spille spil, da det generelt er en ret dårlig kombination.
Hvis man derimod blot ønsker en pålidelig kompagnon, som kan skrive og ringe, og måske håndtere de mest basale applikationer såsom Google Maps, så er indmaden nok ikke en topprioritering.

Designpris eller overpris?

Der er enorm mange smartphones som koster alt for meget, hvis man udelukkende kigger på hvad telefonens indmad er. Det er velkendt at man kan få langt mere ydeevne for pengene hvis man køber en samsung smartphone fremfor en Apple smartphone. Forskellen ligger dog i design og styresystem. Apples iOS styresystem er kendt som at varende mere brugervenligt end Android, som godt kan kræve lidt tilvænning. Men derfor skal man stadig spørge sig selv, om man gerne vil have mest værdi for pengene, eller om man godt kan leve med at betale lidt ekstra for design.

Hvad ejer du allerede?

Hvad man i forvejen ejer kan også have stor betydning. Hvis man f.eks. allerede har en Mac computer og en iPad i hjemmet, så er en iPhone den mest oplagte kandidat. Enheder fra samme udvikler har bedre synkroniseringsmuligheder og spiller generelt bedre sammen, end hvis man køber fra andre producenter. Dette er især tilfældet med Apples produkter.
Hvis du derimod f.eks. har en Windows computer og en iPad, så er det næsten ligegyldigt hvilken smartphone du køber.

Rabat med abonnement

Det kan være en god idé at undersøge om ens mobiludbyder har særlige rabatter, så man kan få mest muligt værdi for pengene. Ofte kan man få enorm mobilrabat, hvis man køber en smartphone med et abonnement. Man er selvsagt nødsaget til at binde sig til en bindingsperiode, men samlet set kan det ofte godt betale sig. Her skal man selvfølgelig lige lave lidt research, så man ved hvad der er en god pris, og hvad der er et godt abonnement. Uanset hvor lang en bindingsperiode som man tilknytter sig, så har man altid reklamationsret i to år.